Yeniden başlarken..!


Bundan tam 7 yıl önce, 5 ayrı kişinin, birbirinden bağımsız Uygarlık tarihi ve Dinler tarihi hakkındaki soruları cevaplamak üzere giriştikleri çabaları esnasında, tesadüfen bu kişisel çalışmalardan haberdar olmaları ve bu ortak ilgi alanlarına yönelik fikirlerini bir web sitesi ile paylaşma kararları sonucu doğdu Dikine...

Dikine, bazen yoğun bir içerikle, bazen de temposunu düşürmek zorunda kalarak yaklaşık 4 yıl kadar yayınını sürdürdü, bu süre zarfında hedeflediği alanla ilgili çoğu kendi yazarlarına ait olmak üzere onlarca makale yayınladı ve okuyucuları ile Büyükada'da 3 ayrı toplantı gerçekleştirdi.

Bunları başarı hanemize yazmamız lazım, ancak yapamadıklarımızda var, artık okuyucu kitlesi oturmuş bir web sitesinin yayınının sürekliliğini sağlayamamak ve dahası bir matbu dergi haline gelememiş olmayı, ayrıca neredeyse bir kitap cildi tutan içerikleri muhafaza edememeyi hepimizin eksikliği olarak sayabiliriz.

Dikine, bir takım güçlükler nedeniyle, ne yazık ki 2011 yılı başlarında yayınına son verdi, okuyucularımızdaki hayal kırıklığını tahmin edebiliyoruz, sanırız bizden sonra odaklandığımız konulara yoğunlaşan bir çevre veya dergi de mevcut olmadı. Dikine hala bu anlamda içerik olarak özgünlüğünü koruyor.

Yayınımızın sona erdiği tarihten yakl. 3 yıl sonra şimdilik bir blog arayüzü ile yeniden yola çıkmaya hazırlanıyoruz, arada geçen zamanda sustuk ama sorularımıza yanıt bulmaya devam ettik sessizce, şimdi bunları da seslendireceğimizi umuyoruz.

Yeniden Dikine yoldayız, merhaba..!



0 yorum :: Yeniden başlarken..!

Yorum Gönder